domingo, 24 de enero de 2016

Seguretat de Internet

SEGURETAT A INTERNET

La seguretat a internet és una de les àrees més importants. Internet és un servei que es usat a diari per milions de persones, per això està ple de hackers que intentan aprofitar-se de nosaltres o dels nostres ordinadors iprogrames.

La seguretat és molt important per protegir la nostra intimitat, privacitat o seguretat.

Un dels grans problemes de la seguretat a internet son els malware, un malware es qualsevol programa, pagina o misatge que tingui la intenció de malmetre el nostre ordinador. Ens pot robar informació, borrar dades, o treure'ns diners.

Hi ha molts tipus de malwares. el més conegut és el virus, que altera el funcionament del nostre ordinador i pot arribar a destruir-lo i fer que no funcioni, encara que per sort hi ha de altres que només molesten.

També hi ha malware que beneficien a tercers, per exemple les backdoors o portes del  darrere, que es salten l'algoritme de seguretat i permeten l'accés al nostre dispositiu per part de un altre ordinador. Si volem cuidar la nostra informació personal tenim que vigilar amb els spyware que el que fan es que ens espien i recopilen dades que després arriben altres entitats. Clar, tot això sense que ens donem compte.

Quan naveguem per internet em de estar amb mil ulls, no seria la primera vegada que caiguessim en la trampa de un troià o cavall de troia. Si, moltes vegades sens presenta un programa aparentment legítim i inofensiu però que quan l'obrim, zas! Ens brinda un atac remot, encara que a vegades no n'ens adonem.

En el terreny dels missatges em de vigilar, hi ha molts perills amagats, desde le simple correu brossa o spam que ens arriba en grans quantitats i es molt molest fins a worms o cucs informàtics que ens infecten i després es multipliquen infectant tot el que poden. Quan t'arribi uns missatge,comprova sempre que sigui segur, perquè, hi ha moltes organitzacions que mitjançant el phishing es fan passar per altres entitats i et poden robar els diners. Per exemple es poden fer passar per el banc on tinguis la compte bancaria, i si introdueixes les teves dades, els hi deixes els teus diners a la seva disposició.

Hi ha altres malwares que generen lucre als seus creadors, com els molestos adwares que t'ensenyen durant tota la teva navegació incómodes promocions i descomptes i molta publicitat que no t'interessa, però hi ha algú que està pagant per a que això passi.

Després de llegir tots aquests perills et preguntares si hi ha manera de evitar-los o prevenir-los. I si, si que hi ha aquesta manera. En el web podem trobar molts programes antivirus que ens mantindran segurs de malware.

A més hi ha altres programes que ens eviten el phishing o el spyware.  També trobem tècniques proactives en contra del software maliciòs. Aquestes eines ens diuen si en tenim de aquest mal software però per desgràcia no l'eliminen. Per eliminar-lo necessitem un antivirus.

Aquí a baix us deixaré alguns antivirus coneguts per si voleu saber-ne més.

Aquests software són privats i costen diners, però podem trobar demos gratuites a més de subscripcions temporals sense necesitat de pagar 

Espero que us hagi servit de ajuda, gràcies 

1 comentario:

  1. Molt interesant el post Pau! Encara no he probat el kapersky, sembla interesant. Jo no tenia res instalat, y un dia en troia es va carregar tota la meva base de dades. Des d'aquell moment, sempre tinc l'antivirus i antimalware i el passo regularment.

    ResponderEliminar